Ако сънувате кръст (кръста на Христос), тогава това означава, че не си почивате достатъчно и се тревожите.

Живота ви е изпълнен с трудности което ви тревожи и често изпитвате притеснения.

Ако кръста е около врата ви, тогава това може да означава че сте готови да пренебрегнете обидите и пренебрежението което ви причиняват околните, да преглътнете различията в името на това да продължите да се разбирате с хората около себе си.

Много често се смята че кръста може да е символ на проблеми, всъщност да видите символа кръст в съня си може да е хубаво – това е символ на защита и любов. Така че кръста трябва да бъде разглеждан като нещо позитивно и хубаво.

Кръстовете може да са направени от различни неща, като злато, сребро, дърво или просто метал. Това е важно в определянето на съня. Ако например сънувате златен кръст това означава, че ще изпитате радост и позитивизъм в живота си.

Ако сънувате сребърен кръст, това е символ на надежда. Символизира способността ви да се надявате на най-доброто и да избягвате депресията. Ако сънувате дървен кръст, ще успеете и личен и в публичен план. Ще бъдете състрадателни и ще развиете силно чувство на увереност.

Но някои интерпретазии на подобни сънища може и да са негативни. Ако сънувате, че кръста се носи от някой друг, това може да означава че ще бъдете изправени пред опасност или лош късмет.

Ако загубите кръста си, това означава че сте изправени пред заплаха. Ако в съня си търсите кръста и след това го намерите това означава че трябва да се отнасяте с внимание към бизнес делата си и да обръщате повече внимание на онези които обичате.

Ако сънувате кръст на гърдите това е хубаво. Дори и да се изправите пред опасност, кръста ще ви предупреди за това. Ако сънувате метален кръст, това е знак че трябва да бъдете по търпеливи за да се справите с проблемите в живота си. Подобен сън е свързан с това че трявба да имате повече надежда и да бъдете търпеливи.

Трябва да внимавате да не загубите кръста си. Ако го загубите означава че губите защита в реалния живот.