Време за прочитане - 4 мин.

Ако сте жена, вашата или свекърва в може да са свързани с аспект от вас самите, на които трябва да обърнете повече внимание.

Ако сте мъж, майка ви или тъщата, може да са свързания с вашата Анима, женска част, която подтискате или трябва да приемете, като част от процеса които ви прави индивиди и ви позволява да се превърнете в едно цяло.

Значение на в съня
Вашата майка в съня ви може да е свързана с истинската ви майка или връзката която имате с нея.
Това може да е свързано с позитивни нейни черти, които вие трябва да се опитате също да придобиете, или пък може да е свързано с негативни части които свързвате с нея и от които трябва да се опитате да се отървете.
Сън за майката може да представлява проекция на вашата “майчинска” натура или начина по който се отнасяте и третирате околните.
Това може да бъде и който да ви напомня, че трябва да се отнасяте по майчински към някаква част от вас самите или да се опитате да третирате себе си по-добре.
Майката може да е символ и на мъдрост, авторитет и контрол – като част от вас.
Може да е свързана и с това, че трябва да обръщате повече внимания на “майчинския” аспект от вас самите.

Ако говорите с майка си

Това може да е индикация, че имате някакъв проблем който трябва да разрешите или да вземете решение, което е важно за вас и по този начин се опитвате да поискате мъдър съвет от вашата “по-мъдра” част.
Възможно е и да има нещо което искате да обсъдите с майка си в реалния си живот.

Ако сте жена и имате подобен сън
Майката в съня може да е отражение на вашите “майчински” черти или на жената в която ще се превърнете.
Ако майка си или че ще бъдете майка, това може да означава че вашето подсъзнание се опитва да ви каже че сте бременна или че сега е подходящото време да се задомите и да имате собствено семейство.

Ако сте мъж и имате сънища с майка
Майката представлява вашата Анима или женската част от вас.
Тя може да е и идеала ви за жена или да ви показва какво търсите в една жена.

Сънища за тъщата или свекървата
Интерпретацията на подобен сън зависи от това какви са отношенията ви с нея. Ако имате добра и силна връзка, подобен сън е позитивен, а ако връзката ви е не е добра такъв сън е негативен и може да се е появил с цел да ви покаже какво трявба да промените за да подобрите отношенията си. Подобен сън може да се отнася и за някаква вътрешна борба (у вас самите) и връзката която имате с тъщата или свекървата да е начина по който може да разрешите този проблем.
Тъщата или свекървата в съня ви може да представлява както нея самата (истинския човек от реалния ви живот), така и част от вас за която вие намирате общи черти с образа й. Може да има нещо което не харесвате в нея за което да се чувствате виновни. Тъщата или свекървата може да символизира и друг човек, който се опитва да повлява или да контролира вас или съпруга/съпругата ви.

Значение на сън в който майката, тъщата или свекървата ви умира
Ако сънувате, че майка ви умира, това може да символизира промяна в отношенията ви с нея. С годините, вашето виждане и разбиране на образа на майката се променят. От това тя да е най-близкото ви същество, до това да я разглеждате като съвсем отделен човек. Тогава подобен сън може да е отражение на това, че постепенно спирате да я разглеждате като човек от когото зависите й нейния по-майчински образ е започнал да избледнява.
Ако сънувате, че тъщата или свекървата ви умира, това може да свързано с начина по който гледате на нея.
Когато сте се запознали в начало тя е била просто неговата/нейната майка, но с течение на времето тя може да се е превърнала в приятел и дори да е станала ваша втора майка. Подобен сън може да е свързан в това, че първоначалното ви впечатление за нея избледнява или “умира”.
Смъртта на майката, тъщата или свекървата в съня може да е символ на позитивни аспекти у вас които вие се опитвате да отречете или подтиснете, както и че се отървавате от негативни ваши черти.

Ако сте сънували починалата си майка, тъщата или свекървата
Да сънувате, майката ви, вашата тъща или свекърва които са починали, може да е свързано с това, че те се опитват да ви “дадат съвет” или просто да ви “покажат”, че не трябва да се притеснявате за тях.
Подобен сън може да е в резултат на това, че те ви липсват или че искате пак да имате възможността да сте заедно особено ако често си мислите за тях в реалния си живот.

Въпроси, които да си зададеде при интерпретацията на подобен сън
Какви черти притежава и дали и вие искате (или не искате) да ги притежавате?
Когато мислите за нея какви черти на характера свързвате с нея?